Skilsmisse, børn og tidsbegrænset opholdstilladelse

Her diskuterer vi praktiske og juridiske forhold omkring skilsmisser samt muligheden for, at en ægtefællesammenført kan blive i Danmark efter en skilsmisse

Redaktører: ZB, AUG Board

Besvar
YHA
Indlæg: 5
Tilmeldt: 24.01.2017 12:03:36

Skilsmisse, børn og tidsbegrænset opholdstilladelse

Indlæg af YHA » 24.01.2017 12:18:51

Hej, jeg håber på at få en god råd her.

Jeg kommer ude fra EU og er gift med dansk mand i knap 9 år.
Min mand og jeg vil gerne skilles. Vi er enig om alt og er gode venner.
Vi har et barn og vil gerne at jeg bliver i Danmark på trods af at jeg har tidsbegrænset opholdstilladelse.
Jeg har et fast job, taler dansk og vi mener at jeg er velintegreret.
Vi vil gerne have en "lykkelig" skilsmisse og være tæt på vores 7 årlig barn, som, efter vores ønske skal bor sammen med mig og besøger sin far.

Hvilke chance har jeg for at fortsætte mit liv i DK, hvis vi skilles?
Ville det gøre noget forskel for mig om vi har fælles forældremyndigheder ellers jeg har fuld myndigheder over vores barn?

På forhånd 1000 tak

mh
Indlæg: 9972
Tilmeldt: 25.09.2007 11:20:33
Geografisk sted: Istanbul, Tyrkiet/Tyskland
Kontakt:

Re: Skilsmisse, børn og tidsbegrænset opholdstilladelse

Indlæg af mh » 24.01.2017 21:56:05

Hvem der har forældremyndigheden er ikke afgørende. Det vigtige i forhold til om du kan få opholdstilladelse på grundlag af at du har et barn er, at barnet skal have mindst normalsamvær (hver anden weekend og sammenhængende dage i ferier) med den af forældrene, det ikke bor hos, ELLER at barnet har opnået en selvstændig tilknytning til DK. Et barn på syv år har sædvanligvis en sådan tilknytning.

Du kan dog også evt. få opholdstilladelse på grundlag af dit arbejde, hvis du har haft det i mindst 2 år.

https://www.nyidanmark.dk/da-dk/ophold/ ... skraft.htm
mh

YHA
Indlæg: 5
Tilmeldt: 24.01.2017 12:03:36

Re: Skilsmisse, børn og tidsbegrænset opholdstilladelse

Indlæg af YHA » 24.01.2017 22:35:36

Kære mh

Tak for dit svar.
Hvis jeg søger opholdstilladelse på grundt af mit arbejde og få det, så betyder det at jeg må ikke skifte jobbet uden at miste opholdstilladelsen?

Besvar