Knas i forholdet

Her diskuterer vi praktiske og juridiske forhold omkring skilsmisser samt muligheden for, at en ægtefællesammenført kan blive i Danmark efter en skilsmisse

Redaktører: ZB, AUG Board

Besvar
Buller
Indlæg: 22
Tilmeldt: 05.10.2009 18:20:53

Knas i forholdet

Indlæg af Buller » 25.07.2015 09:32:35

Hej. Vi står i den situation, at jeg og min mand fra uganda har brug for en pause fra hinanden, for at finde ud af hvad vi vil. Specielt min mand har brug for at komme væk og lige få lidt luft. Vi er familiesammenført i 2010 og har to børn på 1 og 3. Men vi føler hele tiden vi løber hovedet mod muren. Vi har forsøgt at finde en bekendt, han kan bo ved i en periode, men uden held. Vi har overvejet at lade os separerer, så kan han søge hans egen bolig og vi derefter kan søge om, at han kan blive i dk pga børnene. Men alt dette vil vi helst undgå til at starte med. Men hvordan pokker kan han så komme væk og få lidt luft, når vi skal bo under samme tag.

Vi har overvejet at finde et værelse eller lille lejlighed i århus området på nettet. Men hvordan får vi dem lige forklaret at der altså ikke skal laves nogle papir på ham, da han så overtræder hans opholdsbetingelser?

Og hvis det er den eneste muighed vi har at forsøge alligevel, hvad sker der så hvis US finder ud af at vi har brudt loven. Er det så umuligt at søge om seperation og ophold på andet grundlag her efter?

For selvom vi er meget pressede og virkelig har brug for han får hans eget sted lige nu, så ønsker vi heller ikke at ødelægge vores fremtid for vores børn, fordi han blir smidt hjem...

Hjælp, alle tænkelige løsningsforslag er meget velkommen....

Vh B og K

fundiver199
Indlæg: 15459
Tilmeldt: 15.07.2008 15:58:34

Re: Knas i forholdet

Indlæg af fundiver199 » 25.07.2015 11:52:45

Det er en betingelse i hans opholdstilladelse, at I skal bo sammen. Så derfor er der grundlag for at inddrage opholdstilladelsen, hvis I ikke længere gør det, uanset om han så har "glemt" at flytte sin adresse eller ej.

Som du selv er inde på, tages der i en inddragelsessag hensyn til konsekvenserne for herboende nære familiemedlemmer, hvilket især vil sige mindreårige børn. Hvis jeres børn efter skilsmissen har regelmæssigt samvær med deres far, kan man ikke henvise børnene til, at det samvær skal fortsætte hver 14. dag i f.eks. Brasilien eller Pakistan.

Hvis I ikke ønsker at fortsætte med at leve sammen, er der ingen anden udvej end at lade jer separere og lade inddragelsessagen gå sin gang. I kan ikke "søge" om, at hans opholdstilladelse ikke inddrages.

Det, der sker, er, at der som en del af sagsbehandlingen bliver foretaget det, der hedder en partshøring. Det er en del af den danske forvaltningslov, at en myndighed, som overvejer at træffe en afgørelse, der er til ugunst for en part i sagen, forinden skal høre denne part.

Og det er i denne partshøring, at din mand så kan angive de grunde, der måtte være til, at hans opholdstilladelse ikke bør inddrages. Herunder hensynet til, at jeres børn kan fortsætte det samvær, som de har haft med ham, efter I flyttede hver til sit. Hvilket selvfølgelig så skal dokumenteres.

Buller
Indlæg: 22
Tilmeldt: 05.10.2009 18:20:53

Re: Knas i forholdet

Indlæg af Buller » 25.07.2015 12:13:29

Ok. Mange tak. Men er ikke helt sikker på hvad det betyder. Er det for risikabelt at han flytter ud (uden at oplyse det nogen steder), uden vi bliver separeret først? Eller vil vi stadig kunne nå at søge seperation og ophold på andet grundlag her efter, hvis det bliver nødvendigt, eller er det allerede for sent så.

Vi er samtidig ved at undersøge reglerne for permanent ophold. Men jeg synes ikke uddannelses/arbejds reglerne er helt klare. Han er ved at uddanne sig til tømrer og har været igang siden august 2012 men er først færdig til næste forår. Så den tæller ikke med i de 3 år eller? Kun hvis han har haft arbejde også?

Besvar