Sandsynligheden for udvisning trods børn i DK?

Her diskuterer vi praktiske og juridiske forhold omkring skilsmisser samt muligheden for, at en ægtefællesammenført kan blive i Danmark efter en skilsmisse

Redaktører: ZB, AUG Board

Besvar
Jeunesse
Indlæg: 1
Tilmeldt: 11.11.2013 22:08:37

Sandsynligheden for udvisning trods børn i DK?

Indlæg af Jeunesse » 11.11.2013 22:28:52

Hej,

Min kæreste er kommet til DK for snart 6 år siden. Hans midlertidige opholdstilladelse blev givet på baggrund af ægteskab. Han blev officielt skilt fra sin danske kone i Maj i år.

Der er netop kommet brev fra US da hans baggrund for ophold ikke længere er tilstede grundet hans skilsmisse. Jeg kan af brevet se at han desværre ikke kan svare positivt på ret mange af deres spørgsmål. Han har ingen familie her, han har lige mistet sit job, han har en stor velfungerende familie med gode forhold i hans fædreland. Han har 2 børn her i DK, så nu er spørgsmålet om børnene er "nok" til at forlænge hans opholdstilladelse.

Han har ikke del i forældremyndigheden grundet uoverensstemmelser med hans ekskone, så han afgav frivilligt forældremyndigheden. Børnene på 2 og 5 år ser han 2-4 dage om mdr uden overnatning hvilket jeg kan se er et af de spørgsmål US også stiller.

Hvad siger tidligere afgørelser, er det sandsynligt at han får tilladelsen forlænget ?

På forhånd tak!

fundiver199
Indlæg: 15459
Tilmeldt: 15.07.2008 15:58:34

Re: Sandsynligheden for udvisning trods børn i DK?

Indlæg af fundiver199 » 12.11.2013 07:37:31

Hvis samværet kan dokumenteres, så umiddelbart ja. Det er jo i princippet fuldstændig den samme situation, som er årsag til, at man rutinemæssigt giver dispensation for diverse krav til familiesammenføring, når den herboende har samkvem med særbørn.

Det er børnenes interesse i at kunne bevare samkvem med begge forældre, der lægges vægt på, og som vejer tungere end den danske stats interesse i at begrænse omfanget af indvandring til Danmark.

Skulle hans opholdstilladelse blive inddraget, er der naturligvis intet i vejen for, at I kan gifte jer, hvorefter han kan søge om en ny opholdstilladelse på det grundlag. I skal så leve op til de forskellige krav, du kan læse om under menupunktet "rådgivning".

Besvar