Vil giftes med endnu ikke skilt thai kvinde !

Her diskuterer vi praktiske og juridiske forhold omkring skilsmisser samt muligheden for, at en ægtefællesammenført kan blive i Danmark efter en skilsmisse

Redaktører: ZB, AUG Board

Besvar
Nyborg
Indlæg: 1
Tilmeldt: 07.11.2013 19:49:44

Vil giftes med endnu ikke skilt thai kvinde !

Indlæg af Nyborg » 07.11.2013 20:25:15

Jeg har læst en del af indlæggene herinde, men syntes ikke at der er nogen der dækker min situation.
Jeg vil gerne giftes med en endnu ikke fraskilt thai kvinde.Hun er 48, jeg er 59 år.
ingen af os har modtaget offentlige ydelser på noget tidspunkt.
Hun blev for 9 år siden gift i Thailand med en dansk mand. Ægteskabet var vel nok ret proforma, men indtil nu har der ikke været problemer.Hun har fået fornyet sit 2 -årige visum med reglemæssige mellemrum.
Hun har fast arbejde, men taler ikke specielt godt dansk.
Nu vil hendes danske mand gerne skilles og jeg vil gerne giftes med hende. Hvis han indleverer skilsmissepapirer, er det så korrekt opfattet at hun derefter straks får inddraget sit visum ?
Kan vi nå at blive gift inden det sker ?
Skal skilsmissen registreres i Thailand før hun kan giftes igen ?
Hun har 2 voksne børn i Thailand.
Håber på at der er nogen der kan vejlede mig lidt.

mh
Indlæg: 9886
Tilmeldt: 25.09.2007 11:20:33
Geografisk sted: Istanbul, Tyrkiet/Tyskland
Kontakt:

Re: Vil giftes med endnu ikke skilt thai kvinde !

Indlæg af mh » 09.11.2013 17:01:13

1) "Hvis han indleverer skilsmissepapirer, er det så korrekt opfattet at hun derefter straks får inddraget sit visum ?"

Tjahhh - det kommer i høj grad an på, med hvilken begrundelse manden søger skilsmisse, og om din kæreste skriver med under på at hun også ønsker skilsmisse. Siden en nylig lovændring kan man nu i DK få 'straks-skilsmisse', når man er enige om det.

Når en skilsmisse er bevilget, vil Statsforvaltningen sende besked til Udlændingeservice, som derpå vil skrive til din kæreste og spørge om hun kan give en god begrundelse for at de IKKE skal inddrage hendes opholdstilladelse. Der skal hun så anføre at hun har fast arbejde.

2) "Kan vi nå at blive gift inden det sker ?

"Muligvis kan I nå at blive gift, inden dette brev fra Udlændingeservice kommer, for i princippet kan I gå ned og søge om prøvelsesattest, så snart hun har skilsmissebevillingen i hånde. I så tilfælde kan hun foruden arbejdet henvise til sit nye ægteskab med dig.

3) "Skal skilsmissen registreres i Thailand før hun kan giftes igen ?"

Nej, ikke hvis I bliver viet i Danmark.
mh

fundiver199
Indlæg: 15459
Tilmeldt: 15.07.2008 15:58:34

Re: Vil giftes med endnu ikke skilt thai kvinde !

Indlæg af fundiver199 » 11.11.2013 10:09:41

Så længe en opholdstilladelse ikke er endeligt inddraget, har man stadig såkaldt "lovligt ophold" i Danmark og kan dermed både blive gift og indlevere en ansøgning om ny opholdstilladelse her i landet.

Din kæreste bør være opmærksom på, at der findes en ordning, der hedder "fastholdelse af arbejdskraft", som hun kan søge under, hvis hun har haft det samme arbejde i mindst 2 år, når hendes opholdstilladelse bliver inddraget. Det er vigtigt at være opmærksom på dette, for fristen til at søge er kun 7 dage fra det tidspunkt, hvor hun får brev fra US om, at hendes opholdstilladelse er inddraget.

http://www.nyidanmark.dk/da-dk/Ophold/a ... skraft.htm

Men inden det kommer dertil, vil der først være en partshøring, som mh beskriver det. Det betyder, at US skriver til din kæreste og beder hende udfylde et 10 sider langt skema med spørgsmål om hendes tilknytning til henholdsvis Danmark og Thailand. Og såfremt hun gør det og returnerer skemaet inden 14 dage, vil US så tage stilling til, om det vil være "særligt belastende" for hende at få inddraget sin opholdstilladelse.

Altså kan der ske 3 forskellige ting:

1) Det vil være "særligt belastende" for hende at få inddraget sin opholdstilladelse, og derfor får hun lov at beholde den. Alt fortsætter dermed som hidtil, bortset fra at der ikke er længere er krav om, at hun skal samleve med sin nuværende ægtefælle.

2) Det vil ikke være "særligt belastende" for hende at miste sin opholdstilladelse, men hun søger rettidigt om en ny under "fastholdelse af arbejdskraft" og får dette. Herefter vil det være en betingelse, at hun fortsat er i arbejde.

3) Det vil ikke være "særligt belastende" for hende at miste sin ophodlstilladelse, og hun lever ikke op til kravene for "fastholdelse af arbejdskraft", eller hun søger ikke rettidigt om dette.

Umiddelbart er det kun i situation nr. 3, at det er relevant at søge om en ny opholdstilladelse som ægtefællesammenført.

Hvis hun kommer under 1) eller 2), vil hun bla. opnå mulighed for permanent opholdstilladelse langt hurtigere. Hvis hun får en ny opholdstilladelse som ægtefællesammenført, starter uret således forfra, og der vil gå yderligere 5 år, før hun kan få permanent opholdstilladelse. Og desuden skal du stille bankgaranti, og der vil være bindinger på, hvordan I må bo. Så det er på alle måder bedst, hvis hun/I kan undgå at søge om en ny familiesammenføring med dig.

Besvar