Side 1 af 2

opholdskort

: 14.07.2018 11:36:20
af Hjælp17
Hej, jeg har været inde på migrationsverkets hjemmeside på dette link : https://www.migrationsverket.se/Privatp ... erige.html. Jeg bor i Sverige og min mand skal komme på besøgsvisum snarest muligt efter endt visum har vi tænkt os at ansøge om opholdskort og dernæst familiesammenføring via svenske nationale regler, MEN kan det virkelig passe at man ikke kan gøre dette længere hvis man søger familiesammenføring(svenske regler) efter endt visum ? Der står bla. dette på hjemmesiden :
Du som befinner dig i Sverige med ett visum eller ett tillfälligt uppehållstillstånd för besök kan vanligen endast få ett uppehållstillstånd för förlängt besök, inte för att bosätta dig i Sverige
Tak på forhånd

Re: opholdskort

: 14.07.2018 18:59:01
af skaanebo
I kan kun søge efter svenske regler, hvis I også søger efter EU-regler. Dermed får han lovligt ophold.

Re: opholdskort

: 14.07.2018 19:43:38
af Hjælp17
Tak for svar. Men dvs. at vi skal indgive vores ansøgning efter begge regelsæt samtidig ? men hvordan kan vi så "sikre" at de behandler vores ansøgning efter svenske nationale regler og IKKE eu-regler, da vi helst vil gøre brug af de svenske nationale regler ? Kan man så "annullere" anmodning om behandling af sagen efter eu-reglerne og fortsætte med de svenske nationale regler eller hvordan og hvorledes ?

Re: opholdskort

: 15.07.2018 20:02:56
af Hjælp17
Så vidt som jeg har forestået det skal der søges efter begge regelsæt, men hvordan kan vi sikre at viderebehandlingen bliver efter svenske nationale regler da vi helst vil gøre brug af dette ? Hvad er det næste skridt at tage i dette tilfælde ? Nogen der vil være så behjælpelige at guide os hvad man gør i det tilfælde?
Tak på forhånd

Re: opholdskort

: 16.07.2018 02:19:02
af skaanebo
Hvis den svenske opholdstilladelse udstedes først, kan I trække ansøgningen om opholdskort tilbage.

Det er to vidt forskellige ansøgninger, forskellige ansøgningsblanketter og forskelligt personale, der behandler dem hver især.

Der er dog ingen ulemper ved også at have rettigheder efter EU-reglerne.

Re: opholdskort

: 16.07.2018 10:16:20
af Hjælp17
Super tak for svar. Men dvs.: vi skal indgive to forskellige ansøgninger også vente på hvilket svar jeg får først ? Altså jeg kan ik gøre noget “aktivt”’for at ansøgningen behandles efter svenske nationale regler “kun” ?
Mange tak for hjælpen

Re: opholdskort

: 16.07.2018 10:40:43
af skaanebo
Nej. Og I kan sagtens have både opholdskort og opholdstilladelse samtidig, men de bevilges uafhængigt af hinanden. Fordel ved opholdskort er også, at når der er søgt om det, kan din ægtefælle folkeregistreres med det samme, få sprogundervisning eller arbejde i Sverige.

Hvis I kun vil søge efter svenske regler, skal din ægtefælle søge og blive i sit hjemland, indtil opholdstilladelsen er bevilget.

Re: opholdskort

: 16.07.2018 15:13:36
af Hjælp17
Tak for det skannebo - det var jeg slet ik klar over. Men hvis han kommer på besøgsvisum til Sverige kan vi kun gøre brug af EU-reglerne altså skal ansøgningen indgives efter de regelsæt ? Grunden til at vi helst vil søge efter svenske nationale regler er, at vi allerede kan søge om
Permenant opholdstilladelse efter 2år og ikke 5år(EU reglerne)

Re: opholdskort

: 16.07.2018 15:33:55
af skaanebo
Som allerede skrevet:

I kan KUN søge efter svenske regler, mens han opholder sig i Sverige, HVIS I forinden har søgt om opholdskort efter EU-regler, eftersom han så med det samme får lovligt ophold i Sverige.

En forudsætning for at søge efter svenske regler, mens man opholder sig i Sverige, er, at man allerede har en form for opholdstilladelse eller opholdskort i Sverige.

Re: opholdskort

: 16.07.2018 16:50:54
af Hjælp17
Tak for det skannebo. Men jeg er lidt forvirret her for som jeg forstår det skal vi indgive ansøgningerne efter begge regelsæt men kan vi så “bare” annullere ansøgningen efter EU-reglerne efter vi har indgivet begge ansøgninger ? Eller skal man “bare” krydse fingre for at ansøgningen bliver behandlet først efter de svenske nationale regler og dernæst annullere anmodningen efter EU-reglerne eller hvad gør man i det tilfælde ? For vi har altid troede at man bare kunne søge efter de svenske nationale regler inden visumet udløbet hvor det nemlig går hurtigere med opnåelse af svensk permenant opholdstilladelse

Re: opholdskort

: 16.07.2018 18:02:22
af skaanebo
Hvis I annullerer ansøgningen om opholdskort, IKDEN der er bevilget opholdstilladelse, annullerer I også hans lovlige ophold i Sverige ud over den varighed, hans visum gælder.

Re: opholdskort

: 16.07.2018 18:21:06
af Hjælp17
Tak for det, men Ja okay på den måde - så det eneste vi kan gøre efter vi indgiver begge ansøgninger er at vente på hvem der svarer “først”og dermed fortsætte med pågældende ? Altså svarer myndighedspersonen som behandler ansøgningen efter svenske nationale regler så fortsætter man med det og omvendt svarer myndighedspersonen som behandler den anden ansøgning efter EU-regler så fortsætter man med dette ?

Re: opholdskort

: 16.07.2018 18:23:51
af skaanebo
Du har helt misforstået. Det er ikke et spørgsmål om enten eller. Det er både og. Det ene udelukker ikke det andet.

Re: opholdskort

: 16.07.2018 19:51:34
af Hjælp17
Kan nemlig ik se hvordan det er på den måde ? For jeg tænker vel at den ene kommer vel til at svare “hurtigere” end den anden også fortsætter man med det ? Eller er det mig der har forvirret mig selv fuldstændigt altså så vidt som jeg forestår det foregår det således : min mand kommer på besøgsvisum til Sverige, inden hans visum udløber indgiver vi vores ansøgning om opholdskort og opholdstilladelse efter både svenske og EU regler med den dokumentation det kræves, på et eller andet tidspunkt får vi svar fra et af de myndigheder ( dem der står for de svenske nationale regler ELLER dem der står for EU reglerne) dernæst fortsætter man ansøgningen med dem der svarer først ? Du må meget gerne rette mig hvis jeg helt har misforstået noget her eller forklare mig mig hvordan det skal foregå ?
Mange tak for hjælpen

Re: opholdskort

: 16.07.2018 21:20:23
af skaanebo
Man kan både få opholdstilladelse og opholdskort. De giver forskellige fordele og rettigheder, så man fortsætter med begge former for ophold. Man vælger ikke til og fra. Der er kun fordele ved at vælge begge løsninger.

Får I svar på EU-ansøgningen først, og er svaret positivt, udstedes opholdskort. Et stykke tid senere får I så svar på den anden ansøgning om opholdstilladelse, og er svaret positivt, udstedes en opholdstilladelse. Og så fortsætter I bare med at bo i Sverige med dem begge.