Side 1 af 1

fs

: 08.12.2016 18:40:20
af Grindayzar
.

Re: FS i Sverige på Schengen visum udstedt fra dansk ambassade, hjælp søges!

: 09.12.2016 10:24:14
af mh
Egentlig, ja, du kan gøre som først beskrevet.

Men det væsentlige for at få et nyt Schengenvisum er ikke, at man har været i et bestemt Schengenland før, men om man har overholdt betingelserne for visum, dvs. ikke har overskredet visum. Så det vil ikke være hverken lettere eller sværere at få et via Sverige. I kan KUN søge via Sverige, hvis du allerede er bosat der, inden I søger.

Hvis du hellere vil benytte den kendte metode til visumansøgning, kan I sagtens gøre det sådan, at du på forhånd har bolig og job på plads i Sverige til en bestemt dato, derpå inviterer din ægtefælle, så hun ankommer til DK før du er flyttet, og I flytter sammen fx en halv til en hel måneds tid efter hendes ankomst. Schengenvisummet giver hende ret til at rejse ind i Sverige. Når du så har fået dig tilmeldt på Skatteverket, kan I søge om fs efter EU-regler.

Hvis du får arbejde og bolig i Sverige først, og din ægtefælle derpå søger visum til Sverige, så er du blevet en EU-borger, hvis ægtefælle har et næsten ubetinget krav på visum, skal have det hurtigt (inden for et par uger) OG gratis. Når hun er ankommet, søger I fs efter EU-regler.

fs

: 09.12.2016 10:37:51
af Grindayzar
.

Re: FS i Sverige på Schengen visum udstedt fra dansk ambassade, hjælp søges!

: 09.12.2016 10:59:49
af mh
Det kan du også, men kravene er strammet, og dermed strammere end EU-reglerne:
http://www.aegteskabudengraenser.dk/raa ... /sverigeeu