Side 2 af 2

Re: OBS! GODT NYT FRA SVERIGE

: 22.08.2014 11:05:03
af skaanebo
Ja.

Re: OBS! GODT NYT FRA SVERIGE

: 22.08.2014 13:48:02
af NizeGuy
skaanebo skrev:Ja.
Okay, tak for det. Fik også lige læst det igennem på den Svenske hjemmeside.

Vil dog lige være sikker på følgende:

1. Jeg skal have en adresse i Sverige.
2. Vi gifter os i Danmark.
3. Sekundet efter (teorien) vi er blevet gift i Danmark kan vi tage bilen til Sverige?
4. Hun søger opholdstilladelse via de Svenske regler?

Mvh

Re: OBS! GODT NYT FRA SVERIGE

: 22.08.2014 13:53:03
af skaanebo
Ja igen!

Re: OBS! GODT NYT FRA SVERIGE

: 22.08.2014 14:52:03
af NizeGuy
skaanebo skrev:Ja igen!
Okay, jeg takker mange gange, Skaanebo :) :) :)

Familiesammenføring i sverige

: 12.09.2014 06:38:54
af Sila2810
Hej alle!
Jeg står i denne situation at jeg har forelsket mit i en mand fra Tyrkiet og vi skal giftes. Jeg er flyttet til Sverige for nogle måneder siden og afventer stadig med id-kort.. Mit spørgsmål er følgende:
Jeg skal søge via svenske regler, men hva er det helt præcist de stiller af krav til mig for at vi ka søge familiesammenføring ?
Det vil være super hvis i vil skrive en lille liste om det.. :)
På forhånd tak
En bekymret Sila

Re: OBS! GODT NYT FRA SVERIGE

: 02.12.2014 16:12:04
af acccar85
jeg kan læse mig frem til, at man kan søge efter eu-regler, selvom visum er udløbet. hvad med de svenske regler?
hvis man ikke når alt papirarbejde, og bliver nødt til at vente - og visum udløber i mellemtiden- kan man så bare nøjes med at søge efter svenske regler, eller skal man søge efter begge regelsæt for at der ikke opstår problemer?

Re: OBS! GODT NYT FRA SVERIGE

: 02.12.2014 17:53:59
af skaanebo
I kan søge efter begge regelsæt, så længe I er lovformelig gift.

Re: OBS! GODT NYT FRA SVERIGE

: 02.12.2014 18:03:04
af acccar85
tak :)

Re: OBS! GODT NYT FRA SVERIGE

: 02.05.2016 22:57:25
af wroblicktus
Vil det sige at vis man gifter sig med en udlænding kan man blot tage til Sverige på visumet og søge om opholdtilladelse. Og mens staten laver de papir så vil konen/manden få lov til at Være i Sverige uden at søge om forlængelse af visum? For de bare visum givet i hånden når du søger?

PS. Kan nogen fortælle mig hvordan jeg for papir på civilstand og hvordan jeg for legiaseret papir i Filippinerne så jeg kan gifte mig?

Re: OBS! GODT NYT FRA SVERIGE

: 03.05.2016 02:08:04
af skaanebo
Læs menupunktet "Rådgivning" øverst her på siden om at flytte til Sverige.

Re: OBS! GODT NYT FRA SVERIGE

: 26.06.2017 22:23:09
af Amerko
Hej,

Mig og min kone har været gift i over 2 år, vi har et barn, og en på vej-Vi har sendt vores applikation den. 07.Juni 2016 til familiesammenføring, men har ikke fået et svar endnu.

Da vi har være gift i så lang tid, må hun og barnet være her i Sverige til den tid migration kommer med en beslutning om vores familiesammenføring, eller skal hun og barnet forlade landet efter 90 dage ?

På forhånd tak :)

Re: OBS! GODT NYT FRA SVERIGE

: 27.10.2017 19:30:30
af Ozzy88
Min kone og jeg var på Migrationsverket i dag og aflevere noget efterspurgt dokumentation til hendes ansøgning om EU-opholdskort til Sverige. Kvinden i skranken spurgte os, om min kone ikke også ville søge ophold i Sverige efter de nationale regler. Hun forklarede, at man sagtens kan have begge opholdskort - og så sagde hun følgende om plus/minus-siderne ved begge ting

- For opholdskortet efter nationale regler er sagsbehandlingstiden op til 2 år - til gengæld for det ikke betydning for min kones sag, hvis jeg pludselig mister mit job.
- For EU-opholdskortet er der en sagsbehandlingstid på op til 6 mdr - dog må min kone ikke være i SE, hvis jeg går hen og bliver arbejdsløs.

Jeg er ellers medlem af en a-kasse (godt nok i DK), og jeg kunne også vise at jeg har over 100.000 SEK stående på kontoen, så jeg troede ikke, det ville blive et problem i tilfælde af, at jeg står uden job. Jeg ville i hvert fald være "person med tilstrækkelige midler" (som angivet i ansøgningen) et godt stykke tid med den opsparing jeg har. Så betyder det altså heller ikke noget, hvis min kone begynder at arbejde - eftersom det er mig, der står angivet som den, der forsørger hende økonomisk?

Re: OBS! GODT NYT FRA SVERIGE

: 27.10.2017 20:12:28
af mh
Med arbejde i DK ER du i forvejen 'person med tilstrækkelige midler', og det vil ikke blive ændret hvis du overgår til dagpenge MEN du skal sætte dig ind i de regler her:
https://www.oresunddirekt.dk/job-uddann ... ra-sverige
"Hvad sker der med min a-kasse, hvis jeg bliver arbejdsløs?
Hvis du bliver helt arbejdsløs, skal du melde dig ind i en a-kasse i bopælslandet for at kunne få udbetalt dagpenge og andre arbejdsløshedsydelser. Hvis du får nedsat arbejdstid og bliver deltidsarbejdsløs, er det a-kasse i det land du arbejder, du skal kontakte."

Re: OBS! GODT NYT FRA SVERIGE

: 27.10.2017 20:32:39
af Ozzy88
mh skrev:
27.10.2017 20:12:28
Med arbejde i DK ER du i forvejen 'person med tilstrækkelige midler', og det vil ikke blive ændret hvis du overgår til dagpenge MEN du skal sætte dig ind i de regler her:
https://www.oresunddirekt.dk/job-uddann ... ra-sverige
"Hvad sker der med min a-kasse, hvis jeg bliver arbejdsløs?
Hvis du bliver helt arbejdsløs, skal du melde dig ind i en a-kasse i bopælslandet for at kunne få udbetalt dagpenge og andre arbejdsløshedsydelser. Hvis du får nedsat arbejdstid og bliver deltidsarbejdsløs, er det a-kasse i det land du arbejder, du skal kontakte."
Okay, tak for info, jeg læser lige lidt på det! Men melder jeg mig ind i en svensk a-kasse i tilfælde af, at jeg bliver helt arbejdsløs, vil det stadig få betydning for min kones opholdsret (efter EU regler), ikke?

Re: OBS! GODT NYT FRA SVERIGE

: 27.10.2017 20:44:19
af mh
Ikke hvis det stadig er 'tilstrækkelige midler', dvs. rækker til at betale jeres udgifter. Det er kun, hvis I bliver nødt til at søge socialhjælp at den kan komme i fare.