request for transalation

This forum is dedicated to all our English-speaking members.
Please feel free to ask your questions here!
Besvar [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1275: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
uidroot
Indlæg: 179
Tilmeldt: 08.04.2015 02:41:56
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1275: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

request for transalation

Indlæg af uidroot » 29.05.2018 19:43:11

i am wondering if the handbook says third nationals can combine stay under danish and eu.

Beregningen af opholdsperioder
Ved anmodningen om udstedelse af bevis for tidsubegrænset ophold må ansøgeren godtgøre at have haft lovligt ophold i 5 år i træk i Danmark. Som udgangspunkt kan opholdet i Danmark regnes fra det tidspunkt, hvor den pågældende har tilmeldt sig folkeregistret eller, hvis den oprindelige ansøgning om opholdsret er indgivet her i landet, fra tidspunktet for ansøgningens indgivelse.
Angiver ansøgeren, at den pågældende har opholdt sig her i landet i en periode forud for dette tidspunkt, kan beregningen efter dansk praksis tage udgangspunkt heri, hvis tidspunktet ligger højst 3 måneder forud for ansøgerens tilmelding til folkeregisteret eller for indgivelsen af den oprindelige ansøgning om tidsbegrænset opholdsret.
Angiver ansøgeren at have opholdt sig her i landet i en længere periode end 3 måneder forud for indgivelsen af den oprindelige ansøgning om opholdsret, må ansøgeren i henhold til praksis godtgøre dette tidligere indrejse- og opholdstidspunkt, fx ved fremlæggelse af huslejekontrakt, ansættelseskontrakt eller lignende.
Kan ansøgeren godtgøre at have opholdt sig lovligt her i landet i 5 år i træk, er det uden betydning for retten til at få udstedt bevis for ret til tidsubegrænset ophold eller tidsubegrænset opholdskort, at ansøgeren ikke tidligere har ladet sig registrere.
Perioder hvor ansøgeren alene har bevaret retten til ophold efter EU-opholdsbekendtgørelsens § 39 og udlændingelovens § 26, medtages i beregningen af retten til tidsubegrænset ophold. Der henvises til afsnit 7.4.
For så vidt angår perioder med ophold alene efter artikel 10 i forordning 492/11, og uden at betingelserne i henhold til opholdsdirektivet er opfyldt, følger det af EU-Domstolens praksis, at sådanne perioder ikke indgår i beregningen af retten til tidsubegrænset ophold.71
Perioder med ophold under behandlingen af en klagesag om opholdsret, medtages i beregningen af retten til tidsubegrænset ophold, hvis Udlændingestyrelsen omgør Statsforvaltningens afgørelse om, at retten til ophold er ophørt.
Det følger af EU-Domstolens praksis, et ophold afbrydes af en periode, hvor en tredjelandsstatsborger, som er familiemedlem til en unionsborger, har været fængslet. Det betyder, at beregningen af 5 års perioden starter forfra, når familiemedlemmet løslades.72
For så vidt angår beregningen af opholdsperioder, som en unionsborger fra et nyt medlemsland har tilbagelagt i Danmark som tredjelandsstatsborger, inden medlemslandets tiltrædelse, følger det af EU-
70 Dom af 16. januar 2014, sag C-378/12, Onuekwere.
71 Dom af 8. maj 2013, sag C-529/11, Alarape.
72 Dom af 16. januar 2014, sag C-378/12, Onuekwere.
6—67
Domstolens retspraksis, at sådanne perioder skal indgå i beregningen medmindre noget andet følger af tiltrædelsesakten.73 Det er en betingelse, at sådanne perioder er tilbagelagt i overensstemmelse med betingelserne i opholdsdirektivets artikel 7, stk. 1.
Efter dansk praksis skal en eventuel forudgående opholdsperiode med opholdstilladelse efter udlændingeloven medregnes i beregningen af 5-årsperioden, da der er tale om lovligt ophold, uanset om en del af det lovlige ophold er tilbagelagt i medfør af nationale regler, under forudsætning af, at ansøgeren i perioden med opholdstilladelse efter udlændingeloven, tillige opfyldte betingelserne for lovligt ophold efter EU-reglerne.

mh
Indlæg: 9980
Tilmeldt: 25.09.2007 11:20:33
Geografisk sted: Istanbul, Tyrkiet/Tyskland
Kontakt:

Re: request for transalation

Indlæg af mh » 30.05.2018 07:40:08

This part (last paragraph): "Efter dansk praksis skal en eventuel forudgående opholdsperiode med opholdstilladelse efter udlændingeloven medregnes i beregningen af 5-årsperioden, da der er tale om lovligt ophold, uanset om en del af det lovlige ophold er tilbagelagt i medfør af nationale regler, under forudsætning af, at ansøgeren i perioden med opholdstilladelse efter udlændingeloven, tillige opfyldte betingelserne for lovligt ophold efter EU-reglerne."

says that: According to Danish practice, provided that the applicant during a period of residence with permit pursuant to the Immigration Act fulfilled the conditions for legal residence in accordance with EU rules, a prior residence period with a residence permit under the Danish Immigration Act must be included in the calculation of the 5-year period, since it is a legal residence regardless of whether part of the legal residence has been completed under national rules.

So yes, they can be combined, but only if you during your residence with permit pursuant to the Immigration Act COULD have had EU-residence.
mh

uidroot
Indlæg: 179
Tilmeldt: 08.04.2015 02:41:56
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1275: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Re: request for transalation

Indlæg af uidroot » 30.05.2018 12:28:50

I didn’t get the last part, is it means you have to have eu resident when applying?
So I stayed here 7 years, 4 on danish rules currently on eu spouse for 2.10
Does it mean I can apply for permenant resident ?

mh
Indlæg: 9980
Tilmeldt: 25.09.2007 11:20:33
Geografisk sted: Istanbul, Tyrkiet/Tyskland
Kontakt:

Re: request for transalation

Indlæg af mh » 30.05.2018 20:47:24

If you, when you had residence under Danish rules, supported yourself either by work or as self-employed, or were supported by your spouse, or you were taking a recognized education at college or university level, and had health insurance (as you had, since that it how it is in DK), and neither your spouse nor you at any time received welfare (kontanthjælp), then you can add the period where you had residence under Danish rules to your residence period under EU-rules.
mh

uidroot
Indlæg: 179
Tilmeldt: 08.04.2015 02:41:56
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1275: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Re: request for transalation

Indlæg af uidroot » 30.05.2018 21:54:28

I match that, but can I apply for for PR before the person I am deriving the EU right qualifies for?
My wife was here for 4 years so she still didnt apply for PR

Da3Li4
Indlæg: 17
Tilmeldt: 16.09.2017 19:16:30
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1275: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Re: request for transalation

Indlæg af Da3Li4 » 31.05.2018 10:26:18

mh skrev:
30.05.2018 20:47:24
If you, when you had residence under Danish rules, supported yourself either by work or as self-employed, or were supported by your spouse, or you were taking a recognized education at college or university level, and had health insurance (as you had, since that it how it is in DK), and neither your spouse nor you at any time received welfare (kontanthjælp), then you can add the period where you had residence under Danish rules to your residence period under EU-rules.
Hi MH and Uidroot, may I ask something regarding this? So, am planning to move to Sweden, been lawfully resided in DK for over 5 years and fulfilled some of the requirements that you mentioned above. If so, can my previous 5+ years in DK be countable for applying PR in DK after staying in Sweden for let's say 6-12 months?

Thank you!!!

skaanebo
Indlæg: 11507
Tilmeldt: 09.06.2007 19:00:10
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1275: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Re: request for transalation

Indlæg af skaanebo » 31.05.2018 12:11:27

No, it has to be on a continuous unbroken basis which you destroy by moving abroad.

uidroot
Indlæg: 179
Tilmeldt: 08.04.2015 02:41:56
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1275: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Re: request for transalation

Indlæg af uidroot » 31.05.2018 14:35:50

Can’t you apply for dispensation?

skaanebo
Indlæg: 11507
Tilmeldt: 09.06.2007 19:00:10
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1275: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Re: request for transalation

Indlæg af skaanebo » 10.06.2018 11:25:21

No, not to my knowledge at least.

uidroot
Indlæg: 179
Tilmeldt: 08.04.2015 02:41:56
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1275: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Re: request for transalation

Indlæg af uidroot » 10.06.2018 19:01:02

I match that, but can I apply for for PR before the person I am deriving the EU right qualifies for?
My wife was here for 4 years so she still didnt apply for PR
Can you apply for PR if you satisfy 5 year rule as stated above, but before the EU wife, whom I am deriving the residence have qualified for 5 years?

mh
Indlæg: 9980
Tilmeldt: 25.09.2007 11:20:33
Geografisk sted: Istanbul, Tyrkiet/Tyskland
Kontakt:

Re: request for transalation

Indlæg af mh » 10.06.2018 20:25:46

It ought to be so.
mh

uidroot
Indlæg: 179
Tilmeldt: 08.04.2015 02:41:56
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1275: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Re: request for transalation

Indlæg af uidroot » 10.06.2018 22:53:57

But when you look at the permanent residence application, it says this
If you have lived in Denmark as a family member, you can attach:

proof that your family member has met one or more of the above requirements for a minimum of five years
if your family member already has a permanent residence certificate pursuant to the Executive Order On EU Residence, please attach documentation to support this
If you have had other bases for residence than the above, please attach documentation to support this.

It says if you want to apply PR based on family member it asks for family member met 5 years as student or self sufficient, so it comes to other bases ?

mh
Indlæg: 9980
Tilmeldt: 25.09.2007 11:20:33
Geografisk sted: Istanbul, Tyrkiet/Tyskland
Kontakt:

Re: request for transalation

Indlæg af mh » 11.06.2018 10:27:54

Do not break your head about that, there is only so much space in the application, they cannot cram each and every posdible scenario in.

Since it clearly says that you can add the time where you had a residence permit, you submit proof of that, + proof of your residence right as spouse of an EU-citizen, and sit back and wait.
mh

uidroot
Indlæg: 179
Tilmeldt: 08.04.2015 02:41:56
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1275: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Re: request for transalation

Indlæg af uidroot » 04.09.2018 11:44:52

Is it possible to apply for permanent residence if we are separated but not yet divorced?

Besvar
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1275: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1275: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable