Filippinsk au pair undersøger ordningen

Her kan du dele links til interessante sider eller artikler med andre brugere.

Redaktører: ZB, AUG Board

Besvar
Henrik S
Indlæg: 154
Tilmeldt: 01.06.2009 18:02:11

Filippinsk au pair undersøger ordningen

Indlæg af Henrik S » 06.05.2012 19:03:58

En sociologistuderende filippinsk au pair har undersøgt ordningen blandt sine kolleger:
http://www.information.dk/300045

Det ser ikke særlig godt ud, 80 % af pigerne mener at ordningen burde afskaffes eller ændres til egentlig ansættelse som tjenestepige i stedet.

Det interessante ved undersøgelsen er, at den sætter fokus på kulturforskellen mellem au pair pigerne og deres værtsfamilier, og at den formår at gå dybere ind i problemerne, fordi den er udført som interviews mellem ligestillede, frem for de spørgeskemaer myndighederne hidtil har brugt til at undersøge ordningen.

Interessant læsning for os der har familie fra den del af verden, men måske også for andre.

Venlig hilsen Henrik

VejleFrø
Indlæg: 36
Tilmeldt: 15.03.2011 11:30:08
Geografisk sted: Vejle

Re: Filippinsk au pair undersøger ordningen

Indlæg af VejleFrø » 07.05.2012 12:56:11

Ja, det er jo lidt sørgeligt at læse artiklen, men den er vist også lidt farvet af en anti-dansk holdning hos forfatteren.

Jeg er dog enig med at ordningen muligvis bør afskaffes. Det ville da helt sikkert være bedre for de piger der arbejder her som au-pair piger i Danmark, at få arbejde i mellemøsten eller Hong Kong/Singapore til 2000 kr som hushjælp.
Så får de det sikkert bedre end i dette onde land. Og så kan de jo arbejde 10 - 12 timer om dagen.

Vi skal bare lige tænke på at en del af dem forventer at arbejde som hushjælp da de søgte til Danmark som au pair, for at tjene penge til familien og eventuelt børn de må efterlade hjemme på Filippinerne.
Det er kun et fåtal af dem der rent faktisk kommer for den kulturelle oplevelse det gerne skulle være at være au-pair hos en værtsfamilie i udlandet.

Vi kender en del au pair piger som arbejder i nærheden af os. Dog har vi ikke selv au-pair pige, men de fleste fortæller de kom til Danmark udelukkende for at tjene penge, og det er først senere når de nærlæser deres kontrakt de finder ud at de faktiske forhold og regler.

Besvar