Side 1 af 1

Tilbagerejsetilladelse

: 29.01.2018 10:34:23
af SP2010
Hej :)

Min kæreste har netop søgt om forlængelse af sin opholdstilladelse (han blev i tidernes morgen familiesammenført med sin familie, som stammer fra Irak) og inden dette, bestilte vi en rejse til Kos i maj. Under normale omstændigheder skal han jo blot have en tilbagerejsetilladelse, men til vores skræk fik vi set, at hans pas (fremmedpas) udløber 10. august 2018 og vi kommer hjem fra vores tur til Kos 11. maj... Aaarrgghh!
Hos US fik vi at vide, at de kun kunne give tilbageresetilladelsen til og med d. 10. maj, nemlig 3 måneder før hans pas udløber. De sagde at problemet ikke var at komme ind i Danmark igen, men at problemet var at få lov til at rejse fra Kos. Er det rigtigt? Jeg troede faktisk at det var Danmark, som ville være problemet (til trods for det kun drejer sig om 1 dag!).
Jeg havde i tankerne at kontakte den græske ambassade og forhøre sig om, hvad deres holdning er, hvis det skulle være dem der var problemet. Måske de kunne udstede et visum eller en eller anden tilladelse til, at han godt måtte rejse ud af landet igen.
Hvis alt går galt, må vi booke en flybillet hjem dagen før...

Men er der nogen som kan komme med et svar? Altså,- om det er kan være rigtigt at det IKKE er et problem at komme ind i Danmark igen, selvom man har "overskredet" med 1 dag....?

Mange tak og tak for et rigtig godt forum :)

Re: Tilbagerejsetilladelse

: 29.01.2018 15:10:58
af closed1
Kan det ikke lade sig gøre at bestille et nyt pas ?

Re: Tilbagerejsetilladelse

: 29.01.2018 15:46:19
af SP2010
Nej, det kan man ikke så længe man venter på forlængelse af opholdstilladelse. Øv!