Flytning til Tyskland....

Her diskuterer vi alle de praktiske aspekter ved at bo i Sverige eller Tyskland herunder boligsøgning samt forhold omkring skat, børnepenge, dagpenge, pension mm. Du kan også indrykke en boligannonce, hvis du søger, udlejer eller sælger en bolig i et af de to lande.

Redaktører: ZB, AUG Board

Besvar
knuttegg
Indlæg: 5
Tilmeldt: 07.05.2019 13:49:33

Flytning til Tyskland....

Indlæg af knuttegg » 05.06.2019 11:38:54

Hej,

Jeg håber at i kan hjælpe mig. Min mand og jeg fik for en måned siden afslag på vores familiesammenføring efter EU-reglerne. Vi har anket sagen men ved at der ikke kommer noget positivt ud af det. Vi har derfor besluttede at flytte til Tyskland.

I den forbindelse har jeg et par spørgsmål.

1. Hvor skal man starte? Job? Lejlighed? Visa(Har han brug for et, han er fra Albanien)?

2. Hvad er jeres erfaringer? Jeg har hørt fra en enkelt at en bekendt fik afslag, da SIRI mente at de "kun" var flyttede til Tyskland for at få familiesammenføring efter EU-reglerne.

Til sidst nogle generelle råd? Gode steder at henvende sig? Sted at søge job(Vil gerne have et før vi flytter)

Jeg håber at i kan hjælpe!

mh
Indlæg: 10041
Tilmeldt: 25.09.2007 11:20:33
Geografisk sted: Istanbul, Tyrkiet/Tyskland
Kontakt:

Re: Flytning til Tyskland....

Indlæg af mh » 05.06.2019 13:28:52

Du må have hørt forkert, for ellers er det en oplagt klage sag. Det har overhovedet INGEN betydning af hvilken grund man flytter til et andet EU-land, men hvis man ikke overholder de få krav der er, fx kun flytter proforma og beholder sit job og sin bolig i DK og overnatter der for hyppigt og meget sjældent i det andet land, så er man ikke reelt flyttet, og får afslag.

Du kan med stor fordel læse her: http://forum.aegteskabudengraenser.dk/v ... f=7&t=3705

Da du selv skal være registreret med bopæl i Tyskland, før din ægtefælle kan søge om at få EU-opholdskort via dig, så skal du først og fremmest finde noget at bo i, hvor I kan blive bopælsregistreret. Det kan ligeså udmærket være en møbleret tidsbegrænset lejebolig, et værelse i et bofællesskab, en husbåd eller en campingvogn på en helårsplads, som det kan være en 'normal' lejlighed.

Hvis din arbejdsplads ligger så du kan pendle fra syd for grænsen, kan du endda beholde dit job i DK, og skal i givet fald sygeforsikres via dit arbejdes hjemkommune, ligesom din ægtefælle skal sygeforsikres af den vej. Hvis det ikke er muligt, og du ikke har en opsparing på 100-150.000 kr i banken og kan tilmelde dig en privat sygekasse, skal du finde dig et job på min. 10-12 timer/uge og have det i de mindst tre måneder, du skal bo i Tyskland, før I kan vende tilbage til DK på baggrund af din status som vandrende arbejdstager. Finder du dig et job, skal din arbejdsgiver sørge for din sygesikring, og din ægtefælle er automatisk medforsikret.

Nyttige links (google er din ven!):
http://tyskland.um.dk/da/om-tyskland/at-bo-og-arbejde/
https://www.pendlerinfo.org/pendlerinfo/dk/steuern/
https://www.jobindex.dk/jobsoegning?q=tyskland&lang=da
https://dk.jooble.org/job/Tyskland?main
mh

pnad
Indlæg: 19
Tilmeldt: 18.02.2012 08:31:24

Re: Flytning til Tyskland....

Indlæg af pnad » 02.07.2019 08:29:01

Hej,
Har du et aktuelt behov for lejlighed i Flensborg, kan vi hjælpe dig, da vores lejlighed er til leje straks,
mvh
Poul Nørgaard

Besvar