Side 1 af 1

Flytter til Flensborg, ægteskab

: 17.07.2018 10:39:58
af KirstenLise
Hej
Jeg flytter indenfor de nærmeste måneder til Flensborg. Når min vielsesattest er anderkendt i Danmark og jeg her bliver registreret som gift, vil de Tyske myndigheder så også automatisk anerkende mit ægteskab, når Danmark har gjort det? Vi er blevet gift i Nigeria.
Jeg er i Nigeria nu, men er i tvivl om jeg også skal have legaliseret min vielsesattest ved den tyske ambassade. Jeg er ved at få den legaliseret ved den danske ambassade.

Et yderligere spørgsmål. Min mand kommer ikke med mig tilbage nu. Vi vil gerne have papirerne på plads og registreret diverse steder, inden vi søger om visum. Kan jeg få noget skattefradrag for dobbelt husførelse indtil vi kan flytte sammen. Er det nogle som har erfaringer med det?

Hilsen Kirsten

Re: Flytter til Flensborg, ægteskab

: 17.07.2018 11:43:48
af mh
Jeg vil anbefale at du får den legaliseret på den tyske ambassade også, hvis de vil gøre det.

Og nej, du kan ikke få fradrag for dobbelt husførelse:
https://skat.dk/SKAT.aspx?oid=2242212
“Du kan enten få fradrag for dobbelt husførelse eller for kost og logi, når du har en midlertidig arbejdsplads meget langt fra din bolig. Afstanden skal være så stor, at du ikke kan overnatte hjemme og rejse frem og tilbage hver dag.“

Det er ikke din situation.

Og du kan ej heller overføre din ægtefælles uudnyttede fradrag, for det har han ikke når han ikke hverken bor eller arbejder i DK.

Re: Flytter til Flensborg, ægteskab

: 17.07.2018 15:10:14
af KirstenLise
Tak for hurtigt svar 😊