Side 1 af 1

Opholdstilladelse som kan gøres permanent

: 01.02.2009 00:11:22
af xdzgor
Hej

http://www.nyidanmark.dk/da-dk/Ophold/h ... rlader_dk/ kan man læse:

"Hvis man har boet lovligt i Danmark i over to år og har en opholdstilladelse, som kan gøres permanent, kan man opholde sig uden for Danmark i op til 12 måneder."

(Og hvis man opholder sig uden for Danmark i mere end 12 måneder, borfalder ens opholdstilladelse).

Men hvad menes der med "opholdstilladelse, som kan gøres permanent"? Hvad hvis jeg har en opholdstilladelse der allerede er gjort permanent? Hvilke regler falder jeg ind under hvis jeg vil opholde mig uden for Danmark i mere end 12 måneder?

mvh,
Peter

: 14.04.2009 18:54:08
af mh
Du falder ind under den regel, at du som hovedregel højst må være uden for Danmark i 12 måneder. Du vil dog i visse tilfælde kunne søge dispensation, som du kan se længere nede på den side, du var inde på. :roll: Hovedregel: kun danske statsborgere mister ikke retten til uden videre at bosætte sig i Danmark igen. :)