Side 1 af 1

Endeligt har Polen givet slip på mig

: 15.12.2008 14:28:22
af Liliana
Efter 15 måneders ventetid, har jeg fået idag e-mail fra den sted hvor vores president sidder, at de har løsgivet mig fra den Polske statsborskab. Ikke nok jeg skulle vente 8 måneder på at høre om jeg kan få den danske, men den polske president har sku siddet længe over det. Så ja nu skal alle myndigheder få at vide i Polen, at jeg ikke mere er polsk statsborger (dvs. nu er jeg og min datter statsløse). Også skal de sende papir til Polsk ambassade og jeg skal hente det der. Sende det til ministeriet for flygtninge og indvandrere. Og de skal så sige at vi er danske statsborgere. Også skal jeg søge dansk pas og derefter Sweden here we come. Og vil kunne søge om FS, med min mand. Ja det kommer til at tage noget tid, før han er sammen med os igen. :cry: Men tingene begynder at tage en god retning.
Forresten hvis der er andre der skulle står i situation at vente på dansk statsborskab og være gravide, så vil jeg sige at man ikke skal være bekymret for at den nye barn kommer ikke til at have dansk statsborgskab. Fik nemlig talt med en flink dame i ministeriet for flygtninge og indvandrere og hun sagde til mig at, hvis barnet bliver født inden man får dansk statsborgskab så ville de sende papir og spørge om der er flere børn der skal med på listen. Og hvis barnet bliver født efter man får dansk statsborgskab, så får den selvfølgelig aut. dansk statsborgskab. :D

: 21.03.2009 00:13:10
af fbh71
Vil det sige, at hvis min kone havde født et barn før hun er blevet dansk statsborger, så er barnet ikke dansk statsborger? selvom det er født her i danmark, så kan man resikere at ens barn måske er samme statsborgerskab som min kone eller hvad? Eller har jeg bare misforstået det hele.

: 21.03.2009 06:32:43
af sysop
Er den ene forælder dansk statsborger, får barnet helt automatisk dansk statsborgerskab uanset hvor i verden det er født. Barnet skal blot sætte foden på dansk jord inden det fylder 21 og være her 12 mdr.

: 21.03.2009 09:18:00
af Kim P. Nyberg
Vores knægt blev født her i landet. Derfor havde han dansk statsborgerskab fra fødslen. Senere, da konen alligevel skulle have fornyet sit pas på den filippinske ambassade i Oslo, fik vi ansøgt om, at knægten også fik filippinsk statsborgerskab. Så nu har han både dansk og filippinsk pas, og dermed statsborgerskab i begge lande. Helt lovligt.

: 21.03.2009 09:55:48
af skaanebo
Dansk statsborgerskab har ikke noget at gøre med, om man er født i Danmark eller ej. Det handler udelukkende om, hvilken nationalitet ens forældre er, og evt. om de er gift eller ej.

: 21.03.2009 11:17:34
af Kim P. Nyberg
Det er korrekt, skaanebo. Hvis barnets forældre ikke er gift, følger barnet moderens statsborgerskab.

: 21.03.2009 19:15:24
af ZB
Det er dog korrekt som SYsop siger, at det har betydning for om barnet er født her eller ej om reglerne for beholde statsborgerskabet efter de 21 år. I kan læse om statsborgerskab ved fødsel på www.nyidanmark.dk under medborgerskab