Danskundervisning og statsborgerskab

Her kan du skrive om/søge information om, hvorledes man opnår permanent opholdstilladelse i Danmark og/eller får dansk statsborgerskab.

Redaktører: ZB, AUG Board

Besvar
DK-US
Indlæg: 219
Tilmeldt: 09.04.2011 19:11:22

Danskundervisning og statsborgerskab

Indlæg af DK-US » 02.08.2018 15:13:52

Hej

Baggrund (kan nok springes over)
Jeg blev gift med min amerikanske kone i august 2012. Vi flyttede til England fra januar 2013 til april 2015 pga. afslag på familiesammenføring. Vi fik efter tilbageflytning til Danmark godkendt familiesammenføringen efter EU-reglerne.

Min kone begyndte på "Danskuddannelse 2" så snart hun måtte, ca. 1½ år efter vi kom tilbage til Danmark (ventetid pga. sagsbehandlisgtid osv.). Pga. et par flytninger, graviditet osv. er hun stadig kun igang med modul 3. Efter vi flyttede til Aarhus d. 1. april, skulle vi betale et depositum til LærDansk for at hun kunne begynde. Det gjorde vi så. Jeg går ud fra at vi fremover skal betale 2000 kr pr. begyndt modul?

Mit egentlige spørgsmål...
Skal hun kunne snakke dansk for at få dansk statsborgerskab?

skaanebo
Indlæg: 11504
Tilmeldt: 09.06.2007 19:00:10

Re: Danskundervisning og statsborgerskab

Indlæg af skaanebo » 02.08.2018 16:27:50

Ja.

DK-US
Indlæg: 219
Tilmeldt: 09.04.2011 19:11:22

Re: Danskundervisning og statsborgerskab

Indlæg af DK-US » 02.08.2018 17:03:27

skaanebo skrev:
02.08.2018 16:27:50
Ja.
Okay. Tak.

Kan hun fornye sin opholdstilladelse uden at ansøge om statsborgerskab uden problemer, og derved undgå statsborgerskabet indtil videre?

mh
Indlæg: 9976
Tilmeldt: 25.09.2007 11:20:33
Geografisk sted: Istanbul, Tyrkiet/Tyskland
Kontakt:

Re: Danskundervisning og statsborgerskab

Indlæg af mh » 02.08.2018 17:34:37

Der er absolut ingen betingelse om at man SKAL søge om statsborgerskab, og det kan man i øvrigt først søge om, når man har fået varig opholdstilladelse, så ja, din kone kan roligt nøjes med at få forlænget sin opholdstilladelse.
mh

DK-US
Indlæg: 219
Tilmeldt: 09.04.2011 19:11:22

Re: Danskundervisning og statsborgerskab

Indlæg af DK-US » 02.08.2018 18:14:24

mh skrev:
02.08.2018 17:34:37
Der er absolut ingen betingelse om at man SKAL søge om statsborgerskab, og det kan man i øvrigt først søge om, når man har fået varig opholdstilladelse, så ja, din kone kan roligt nøjes med at få forlænget sin opholdstilladelse.
Super. Tak.

Besvar