Dansk statsborgerskab ved naturalisation

Her kan du skrive om/søge information om, hvorledes man opnår permanent opholdstilladelse i Danmark og/eller får dansk statsborgerskab.

Redaktører: ZB, AUG Board

Besvar
Soso
Indlæg: 1
Tilmeldt: 18.05.2018 09:30:19

Dansk statsborgerskab ved naturalisation

Indlæg af Soso » 18.05.2018 10:02:22

Kære ÆUG

Tak for et godt nyttigt forum!
Jeg håber, at der er en venlig sjæl herinde, som har lyst til at forklare mig reglerne omkring dansk statsborgerskab ved naturalisation.

Når man har fået tildelt et nordisk statsborgerskab ved naturalisation og gerne vil søge om det danske statsborgerskab - hvordan skal man forholde sig til reglerne vedr. nedenstående punkter:


1: Du skal have bopæl i Danmark og have haft uafbrudt ophold i Danmark i 2 år.
Men når jeg læser punktet om selvforsørgende, står der at man ikke må have modtaget hjælp efter lov om aktiv socialpolitik eller integrationsloven inden for det seneste år, eller i en periode på sammenlagt mindst 2½ år inden for de seneste 5 år.
Betyder det alligevel, at man først må søge efter 5 år?

2: Danskkundskaber.
Der står, at svenske og norske statsborgere kan bl.a. dokumentere danskkundskaber ved bevis for en bestået afgangsprøve fra en svensk- eller norsksproget grundskole. Gælder det også, hvis man som voksen har taget den på sprogskolen? Jeg tænker på SFI og SAS.
Hvis ikke, hvad er det for et niveau for Dansk Prøve, man skal tage. Er det Dansk prøve 2 eller skal det være Dansk Prøve 3?

3: Indfødsretsprøven.
Der står, at svensk- og norsktalende ansøgere er fritaget fra prøven - men det gælder ikke ansøgere, som har fået tildelt nordisk statsborgerskab ved naturalisation - er det korrekt forstået?

På forhånd tak!

Med venlig hilsen
Soso

skaanebo
Indlæg: 11609
Tilmeldt: 09.06.2007 19:00:10

Re: Dansk statsborgerskab ved naturalisation

Indlæg af skaanebo » 18.05.2018 16:05:33

Så vidt jeg ved, gælder muligheden for hurtig naturalisation kun for indfødte nordboere, ikke for folk som er naturaliseret svensk, norsk, finsk eller islandsk. For dem gælder samme regler som for alle andre udlændinge.

Besvar