Vedr. permanent opholdstilladelse og arbejde i udlandet.

Her kan du skrive om/søge information om, hvorledes man opnår permanent opholdstilladelse i Danmark og/eller får dansk statsborgerskab.

Redaktører: ZB, AUG Board

Besvar
Sebjosecam
Indlæg: 1
Tilmeldt: 10.01.2017 22:02:22

Vedr. permanent opholdstilladelse og arbejde i udlandet.

Indlæg af Sebjosecam » 10.01.2017 22:26:00

Jeg haaber at faa svar paa mit spoergsmaal her, da det ikke har vaeret muligt for mig at finde svar andre steder.
Jeg er dansker og gift med en englaender, som har faaet permanent opholdstilladelse. Vi har hus og boern her og hans folkeregisteradresse er i DK og har vaeret det siden 2004.
Han har imidlertid ikke kunne finde job i DK efter en fyringsrunde og da han ikke kunne blive ved med at faa dagpenge, var vi meget presset. Han fandt derfor et job i England, da det var meget nemmere for ham, baade mht. til sin uddannelse og sproget.
Mit dilemma er saa, om hans permanente opholdstilladelse er i fare, hvis han arbejder flere aar i England? Han er jo egentlig bare pendler, da han er hjemme ca. 2 gange i maaneden paa forlaenget weekend og er hjemme i alle ferier. Men er det klassificeret som "rejst ud af landet"? Han har jo stadig folkeregisteradresse her, men har selvfoelgelig et sted at opholde sig i UK, et lejet hus. Men vil han kunne miste opholdstilladelsen paa den baggrund?
Paa forhaand mange tak for hjaelpen.

skaanebo
Indlæg: 11610
Tilmeldt: 09.06.2007 19:00:10

Re: Vedr. permanent opholdstilladelse og arbejde i udlandet.

Indlæg af skaanebo » 11.01.2017 00:12:04

Det er egentlig et spørgsmål om folkeregistreringsregler og kan derfor bedst besvares af folkeregistret/borgerservice.

Normalt skal man være folkeregistreret der, hvor man tilbringer flest nætter og har en bopæl. Men så er der en masse undtagelser til den regel, fx hvis man har familie, og man regelmæssigt er hjemme på besøg hos familien. Men der er jo også noget skattemæssigt i det, hvor man er folkeregistreret. Så spørg hos Borgerservice.

mh
Indlæg: 10115
Tilmeldt: 25.09.2007 11:20:33
Geografisk sted: Istanbul, Tyrkiet/Tyskland
Kontakt:

Re: Vedr. permanent opholdstilladelse og arbejde i udlandet.

Indlæg af mh » 12.01.2017 10:18:20

Skat opererer med en 183-dages regel, dvs. at hvis man er i DK 183 dage eller mere/år, er man fortsat fuldt skattepligtig i DK - dog kan man evt. få reduceret sin skat med det beløb man betaler i indkomstlandet (afhænger af land og DK's evt overenskomst med landet).

Folkeregisterloven er anderledes skruet sammen. Der må man som hovedregel ikke være ude af DK mere end 6 mdr ud af hver 12, hvis man vil bevare sin registrering. Man kan dog få dispensation, hvis man kan godtgøre at opholdet er planlagt som midlertidigt og man opretholder en bolig til fuld rådighed. Man skal søge om denne dispensation, for kommunen kan af egen drift gå ind og slette en registrering, hvis de kommer frem til at man er for meget væk.

Hvis din mand fortsat er folkeregistreret i DK, vil han formodentlig også blive betragtet som fuldt skattepligtig. For ikke at risikere en skattebøde, bør I kontakte en skattemedarbejder med forstand på udland og skat (ikke alle er lige godt inde i samspillet mellem de forskellige regler).
mh
Rådgiver for ÆUG

Besvar