Konsekvenser ved længere udlandsophold

Her kan du skrive om/søge information om, hvorledes man opnår permanent opholdstilladelse i Danmark og/eller får dansk statsborgerskab.

Redaktører: ZB, AUG Board

Besvar
tuna
Indlæg: 2
Tilmeldt: 02.12.2016 01:15:58

Konsekvenser ved længere udlandsophold

Indlæg af tuna » 02.12.2016 01:17:53

Hej,

Jeg mener at have hørt der er nogle konsekvenser, hvis man som dansk statsborger opholder sig i udlandet i en længere periode (mener jeg hørte 5 år).

Er det korrekt? Eller kan man frit vende tilbage til Danmark og blive optaget på studie, købe ejendom etc.?

Vh

oz2mia
Indlæg: 75
Tilmeldt: 17.03.2011 17:47:28

Re: Konsekvenser ved længere udlandsophold

Indlæg af oz2mia » 02.12.2016 07:42:11

Når du har et dansk statsborgerskab kan du frit komme tilbage.
Og købe bolig eller studerede.

Hvis du skal have kontant hjælp efter du kommer tilbage, bliver det til integrationsydelse,
hvis ikke du har været i Danmark i 7 ud af sidste 8 år.

Fra du er 15 til 65 år skal du have bopæl i Danmark i 40 år for at få fuld folkepension.
Hvis du kun opholder dog 30 år i perioden får du brøk pension (30/40) dvs 75% af folkepensionen. DF kæmper for i deres parti program at kravet er 47 år i perioden.
(Jeg har ikke checket lovgivningen efter folkepensionsalderen er sat op, så det er måske ændret lidt)

Du kan få problemer med familiesammenføring hvis du har opholdt dig lang tid i din ægtefælles hjemland.

tuna
Indlæg: 2
Tilmeldt: 02.12.2016 01:15:58

Re: Konsekvenser ved længere udlandsophold

Indlæg af tuna » 04.12.2016 17:17:02

Hej igen,

Mange tak for den brugbare information.

Angående den sidste sætning omkring familiesammenføring. Hvor længe er "lang tid" i min partners hjemland?

oz2mia
Indlæg: 75
Tilmeldt: 17.03.2011 17:47:28

Re: Konsekvenser ved længere udlandsophold

Indlæg af oz2mia » 05.12.2016 21:00:02

Med hensyn til problem med familiesammenføring mener jeg tilknytningskravet.
Det kan du læse om her :
https://www.nyidanmark.dk/da-dk/Ophold/ ... gskrav.htm

Længden af "lang tid" tror jeg ikke du kan få en fast definition af.
Hvis du f.eks. har boet i din partners hjemland i 5 år, og derefter flytter til Danmark,
finder en bolig og fast arbejde vil dette veje tungt for at tilknytningskravet er opfyldt.

Besvar