"Ordinært Arbejde"

Her kan du skrive om/søge information om, hvorledes man opnår permanent opholdstilladelse i Danmark og/eller får dansk statsborgerskab.

Redaktører: ZB, AUG Board

Besvar
hutlihut
Indlæg: 3
Tilmeldt: 16.06.2015 11:23:02

"Ordinært Arbejde"

Indlæg af hutlihut » 01.11.2016 14:28:23

Hej Alle

Er der nogen der kender noget til ovenstående og regelsættes herom?

Jeg har nogle bekendte, hvor han er fra Danmark og er gift med en dame fra et ikke EU-land. De har været gift nogle år og boet her i Danmark, men det er desværre ikke lykkes hende at finde et ordinært arbejde. Dermed vil hun ikke kunne opnå permanent opholdstilladelse. Han er på vej mod de 65 år og bliver i den forbindelse fyret fra sit arbejde. For at hjælpe sin hustruovervejer han at oprette et ApS som så vil kunne ansætte hans hustru. (Han er fiks på fingrene og uddannet mekaniker og det vil være selskabets virke). Vil det være en god idé for at hjælpe sin hustru at gøre dette?

I givet fald hvor meget (lidt) skal ApS's så betale i løn til ejerens ansatte hustru for, at det vil være at regne som 'ordinært arbejde'? Satsen for integrationsydelse er ca. kr. 6.000 per måned vil det være nok at udbetale i løn?

På forhånd mange tak for jeres hjælp.

Mange hilsener

mh
Indlæg: 10041
Tilmeldt: 25.09.2007 11:20:33
Geografisk sted: Istanbul, Tyrkiet/Tyskland
Kontakt:

Re: "Ordinært Arbejde"

Indlæg af mh » 01.11.2016 15:23:13

Det står faktisk ret firkantet på nyidanmark:
https://www.nyidanmark.dk/da-dk/Ophold/ ... igelse.htm

"Lønnet arbejde med en ugentlig arbejdstid på mindst 30 timer (ordinær fuldtidsbeskæftigelse), svarende til mindst 120 timer per måned.
Arbejde som selvstændig erhvervsdrivende, hvis arbejdet har et omfang, der kan sidestilles med lønarbejde på fuld tid.
Arbejde som medhjælpende ægtefælle i selvstændig erhvervsvirksomhed, hvis arbejdet er skattepligtigt, og har et omfang, der kan sidestilles med lønarbejde på fuld tid."

Hun behøver fsv. ikke være ansat, idet 'medhjælpende ægtefælle' også blot kan deltage i driften og få overført op til 50% af overskuddet. MEN der er hagen jo så nok, at der skal være et overskud. Men hvis din bekendte mener, at han kan klare at have en omsætning, som giver overskud som de begge kan leve af, og som repræsenterer nok beskæftigelse (telefonpasning, bogholderi, vareindkøb o.l. indgår jo også) til at de begge kan anses for at have fuldtidsjob, så burde det være gangbart. Men ALT skal kunne dokumenteres, og det er nok ikke den sikreste metode.
mh

Besvar