Tidsubegrænset opholdstilladelse og barsel

Her kan du skrive om/søge information om, hvorledes man opnår permanent opholdstilladelse i Danmark og/eller får dansk statsborgerskab.

Redaktører: ZB, AUG Board

Besvar
Busharraf
Indlæg: 30
Tilmeldt: 04.05.2010 14:11:06

Tidsubegrænset opholdstilladelse og barsel

Indlæg af Busharraf » 27.11.2013 12:00:53

Hejsa,
Jeg har et spørgsmål til permanent opholdstilladelse.

Ved perm. opholdstilladelse skal man opfylde 3 års beskæftigelseskrav, hvor barsel indgår hvis det er inden for ansættelsesforholdet.

Desuden er en af betingelser, at man skal være beskæftiget ved ansøgningstidspunktet, samt hvor tilladelsen evt gives.

Mit spørgsmål er at man ved ansøgsningstidspunktet var beskæftiget og undervejs går man på barsel som følge af at man har fået barn. Men når sagsbehandling sker, så er man ikke beskæftiget, men derimod på barsel som er en del af ansættelsesforholdet.

Eks.
Ansøgning sendes Apr-13, hvor man er beskæftiget. Nov-13 går man på barsel, og Dec-13 skal udlændingestyrelsen behandle ansøgning.

Så hvordan ser udlændingestyrelsen på en ansøger som er en kvinde, og er på barselsorlov hvor sagsbehandleren skal tag stilling til om opholdstilladelse skal godkendes eller ej???


På udlæ. styrelsen står der følgende et sted, men er mere myntet mod 3 års beksæftigelseskrav.
Såfremt den herboende ægtefælle har været på barsel før ansøgningstidspunktet, følger det af FN's konvention om afskaffelse af alle former for diskrimination mod kvinder, at der ved opgørelse over herboendes arbejdsmarkedstilknytning skal tages højde herfor. Hvis den herboende ægtefælle således inden for rammerne af sit ansættelsesforhold har afholdt barsel, vil den afholdte barselsperiode skulle indgå i beskæftigelsesperioden. Den herboende ægtefælle anses således også for tilknyttet arbejdsmarkedet i denne periode.

Tak.

fundiver199
Indlæg: 15459
Tilmeldt: 15.07.2008 15:58:34

Re: Tidsubegrænset opholdstilladelse og barsel

Indlæg af fundiver199 » 28.11.2013 11:19:12

Hvis man har barselsorlov fra sit arbejde - men stadig er ansat og skal vende tilbage til jobbet, når barslen er slut - så tæller det som at være i arbejde. Og dermed er denne del af kravene for permanent opholdstilladelse opfyldt. Det er i princippet ikke anderledes end, hvis man er sygemeldt eller på ferie den dag, hvor ansøgningen er færdigbehandlet og kan godkendes.

Besvar