Permanent efter EU regler eller danske regler?

Her kan du skrive om/søge information om, hvorledes man opnår permanent opholdstilladelse i Danmark og/eller får dansk statsborgerskab.

Redaktører: ZB, AUG Board

Besvar
ololo
Indlæg: 12
Tilmeldt: 12.05.2012 00:12:49

Permanent efter EU regler eller danske regler?

Indlæg af ololo » 01.11.2013 23:04:49

Hej alle!

Hvis man har haft 5 års lovligt ophold i Danmark, kan man søge om permanent opholdstilladelse efter danske regler?

Jeg kom til DK i oktober 2008 som au pair, i 2010 blev jeg gift med en dansker. Vi flyttede til SV og boede der i 3 måneder, og i maj 2011 fik jeg det danske opholdskort efter EU regler.

Nu sidder jeg og tænker om, hvis det er muligt for mig at søge om permanent efter danske regler.

dvs. jeg udfylder alle de krav for at søge om permanent.

I ansøgningsskema står der at "Hvis du er familiesammenført med en dansk statsborger
efter EU-retten, skal du ikke bruge dette skema, men i
stedet for bruge skema FA10 til at søge permanent
ophold. ".

Any comments?

fundiver199
Indlæg: 15459
Tilmeldt: 15.07.2008 15:58:34

Re: Permanent efter EU regler eller danske regler?

Indlæg af fundiver199 » 02.11.2013 07:18:00

Du kan søge efter begge regelsæt, men som reglerne er i dag, er der ingen fordele for dig ved at søge efter danske regler. Du opfylder først kravet om 5 års sammenhængende ophold i Danmark, når der er gået 5 år, fra I flyttede fra Sverige til Danmark. Man kan ikke "samle sammen" af flere perioder med ophold i Danmark, når man i mellemtiden har været udvandret og fast bosat i udlandet.

Besvar