Arbejd er krav - Permanent o.tilladelse

Her kan du skrive om/søge information om, hvorledes man opnår permanent opholdstilladelse i Danmark og/eller får dansk statsborgerskab.

Redaktører: ZB, AUG Board

Besvar
at2105
Indlæg: 102
Tilmeldt: 11.07.2007 12:26:24

Arbejd er krav - Permanent o.tilladelse

Indlæg af at2105 » 21.08.2013 23:41:41

Hej

Min kone har opholdstilladelse i Danmark via EU-reglerne. Snart udløber den tidsbegrænsede opholdstilladelse på 5 år, og vi skal nu søge om permanent opholdstilladelse hos statsforvaltningen. Jeg har fået oplyst at OD1-ansøgning skal udfyldes - på side 8 er der en Arbejdsgivererklæring, som også SKAL udfyldes. Hvad nu hvis man er arbejdsløs og på A-kasse? Der er ingen felt i ansøgningen om A-kasse og ud fra ansøgningen er det krav at have arbejd.

http://www.nyidanmark.dk/resources.ashx ... ningen.pdf

Tak på forhånd.

fundiver199
Indlæg: 15459
Tilmeldt: 15.07.2008 15:58:34

Re: Arbejd er krav - Permanent o.tilladelse

Indlæg af fundiver199 » 06.09.2013 12:07:24

I felt 2 kan din kone sætte kryds ud for "ansøgning om tidsubegrænset opholdstilladelse". Og skal så bare vedlægge dokumentation for 5 års lovligt ophold. Arbejdsgivererklæringen skal kun udfyldes, hvis man søger ophold som vandrende arbejdstager. Altså f.eks. en polsk håndværker, der har fået job i Danmark.

Besvar