Søgningen gav 28 resultater

af fromm
30.08.2018 15:48:25
Forum: Permanent ophold og dansk statsborgerskab
Emne: Supplerende betingelser, lønindtægt
Svar: 1
Visninger: 289

Supplerende betingelser, lønindtægt

Vedrørende den ene af 4 supplerende betingelser for permanent ophold: - du skal have haft en gennemsnitlig årlig skattepligtig indkomst over et vist beløb, 280.908 kr. i 2018. Indtægten godkendes at stamme fra bl.a. indbetalinger til arbejdsmarkedspension, typisk ca. 15% af A-lønnen. Men der betales...
af fromm
05.01.2018 21:40:06
Forum: Permanent ophold og dansk statsborgerskab
Emne: Medborgerskabsprøve
Svar: 1
Visninger: 437

Medborgerskabsprøve

Kan en bestået medborgerskabsprøve blive for gammel? F.eks bestået 2016 til brug for ansøgning om permanent opholdstilladelse 2019.
af fromm
08.12.2017 08:14:32
Forum: Permanent ophold og dansk statsborgerskab
Emne: Definition af 30 timers arbejde pr. uge
Svar: 0
Visninger: 538

Definition af 30 timers arbejde pr. uge

1 af 4 supplerende betingelser for at opnå permanent opholdstilladelse er fuldtids arbejde i sidste 4 år ud af 4,5. Fuldtid defineres som 30 timer pr. uge svarende til 120 timer pr. måned. Spørgsmål: SKAL der opnås 30 timer HVER uge i en måned. Eller er det “blot” et gennemsnit, eks. 27+27+33+33, so...
af fromm
31.03.2016 19:42:41
Forum: Livet i Danmark
Emne: Deltidsjob og fradrag
Svar: 1
Visninger: 489

Deltidsjob og fradrag

Min kone skal starte i et ordinært deltidsjob 1. maj. Jeg har udnyttet hendes fradrag hidtil. Har nogen i forummet erfaring med, hvad der rent skatteteknisk sker/skal ske nu, hvor arbejdssituationen vil ændre sig?
af fromm
24.02.2016 18:34:36
Forum: Ægtefællesammenføring efter danske regler
Emne: Forlængelse i fulde 3 år på baggrund af pasnotat
Svar: 0
Visninger: 1949

Forlængelse i fulde 3 år på baggrund af pasnotat

En opholdstilladelse kan kun forlænges indtil 3 måneder før passets udløbsdato. For at få alle 3 år med, har vi været på ambassaden og bestille et nyt pas, selv om nuværende stadig gælder 1 1/2 år. Ambassaden har forsynet os med et notat om, at det nye pas er bestilt og vil være klar i løbet af sene...
af fromm
20.02.2016 00:25:07
Forum: Familiesammenføring af børn i Danmark
Emne: Datter til Danmark - Mand siger nej!
Svar: 1
Visninger: 881

Datter til Danmark - Mand siger nej!

På vegne af veninde er sagen denne: mand er flygtning fra Pakistan og familiesammenført med kone fra samme land. De har været gift i 2 år, og konen har en datter på nu 12 år i hjemlandet, som hun savner meget. Men manden ønsker ikke at få konens datter til DK, på trods af, han sagde modsat i starten...
af fromm
20.01.2016 22:39:03
Forum: Ægtefællesammenføring efter danske regler
Emne: Opholds forlængelse og pas fornyelse
Svar: 1
Visninger: 322

Opholds forlængelse og pas fornyelse

Jeg fik familiesammenføring med min udenlandske kone i april 2014. Den gælder så frem til april 2016. Min kones pas udløber i januar 2018. Kan hun forny det allerede nu, så vi kan opretholde 3 års midlertidig forlængelse ved den kommende ansøgning?
af fromm
12.07.2015 14:12:59
Forum: Ægtefællesammenføring efter danske regler
Emne: Dato for ikrafttræden af forlængelse af midlertidigt ophold
Svar: 1
Visninger: 253

Dato for ikrafttræden af forlængelse af midlertidigt ophold

Om ikke så længe vil det være aktuelt for min kone at søge om forlængelse af midlertidigt ophold.
Vil det være datoen for indgivelse af ansøgning, der afgør, hvornår forlængelsen træder i kraft (som ved ansøgning og meddelelse om FS)?
af fromm
27.11.2014 18:45:01
Forum: Livet i Danmark
Emne: Sprogpraktik med efterfølgende løntilskud
Svar: 1
Visninger: 440

Sprogpraktik med efterfølgende løntilskud

Scenarie: familiesammenført i løntilskudsansættelse kombineret med lær dansk undervisning. Does anybody know: Hvad er reglerne for ansættelse i løntilskud efter tilfredsstillende ulønnet sprogpraktik ansættelse (underforstået i samme virksomhed)? Er der eksempelvis krav om et bestemt antal ugentlige...
af fromm
10.09.2014 18:42:35
Forum: Livet i Danmark
Emne: Danskprøve - 2 in 1
Svar: 1
Visninger: 413

Danskprøve - 2 in 1

Kan man tilmelde sig/tage A 2 dansk testen uden først at have bestået A1. Med den forventning selvfølgelig, at niveauet er til at bestå A2 direkte. Og dermed spare i tilmeldingsgebyrer.
af fromm
05.11.2013 18:33:57
Forum: Ægteskab & Vielse
Emne: Vidner ved vielse i DK
Svar: 4
Visninger: 619

Vidner ved vielse i DK

Der stilles krav om 2 vidner ved giftemål i Danmark - samt kopi af deres pas! No problem! Der er mange, jeg kan spørge, og som gerne vil være vidner. Men jeg ønsker vidnerne skal være mine to voksne børn - og de ønsker selv at vidne ved mit forestående bryllup med min kæreste fra Fjernøsten. Er det ...
af fromm
09.10.2011 11:24:07
Forum: Visum
Emne: Visum og arbejde
Svar: 1
Visninger: 255

Visum og arbejde

Jeg mødte min kæreste fra Afrika for 1 år siden, hvor hun var på en koncertturné i Danmark. Hun har været hos mig 3 gange siden på besøgsvisa og jeg 1 gang hos hende. Jeg arbejder til daglig med interkultur, og jeg vil meget gerne invitere hende herop igen på både besøg og turné. Altså, jeg planlægg...
af fromm
01.10.2011 07:57:01
Forum: Ægtefællesammenføring efter danske regler
Emne: Midlertidig opholdstilladelse - arbejde
Svar: 4
Visninger: 2453

Re: Midlertidig opholdstilladelse - arbejde

Tak for svar.. og så lige endnu et spørgsmål i forlængelse heraf... Der er tale om en familiesammenføring... og tanken er at min kone vil starte med at arbejde/spille på fuld tid (det bliver så sammen med det oblígatoriske sprogprogram) ... Min kæreste er musiker, og får brug for at rejse en del. Er...
af fromm
30.09.2011 19:16:14
Forum: Ægtefællesammenføring efter danske regler
Emne: Midlertidig opholdstilladelse - arbejde
Svar: 4
Visninger: 2453

Midlertidig opholdstilladelse - arbejde

Når en udlænding får meddelt midlertidig opholdstilladelse, må han/hun så starte med at arbejde fuld tid med det samme, hvis han/hun kan finde et job, eller er det obligatorisk at starte med deltagelse på sprogskole.. og i givet fald hvor mange timer ugentligt.. Vedkommende jeg skriver for har bestå...
af fromm
17.01.2011 09:51:00
Forum: Ægtefællesammenføring efter danske regler
Emne: Sprogkursus under visabesøg
Svar: 1
Visninger: 307

Sprogkursus under visabesøg

I regeringens sammenfatning af krav jf. de nye regler til FS, næves der i 2 linjer, at udlændinge skal deltage i sprogkursus under visabesøg i DK (for egen regning).
Har nogen et bud? For de sprogcentre jeg har kontaktet ved ikke noget.